Első itthoni próbálkozásom. Citromhabnál olvastam és már akkor elhatároztam, hogy megcsinálom. Egyszerű és finom, legalábbis az Ő leírásában :) Gondoltam, itt a karácsony és a család úgyis gasztro ajándékokat kap és majd ilyen is lesz a kis csomagban.
Nálam ronda és finom lett a bonbon. Amúgy tényleg nagyon egyszerű elkészíteni, kezdők is bátran hozzáfoghatnak. Garantáltan sikere lesz :)
Hozzávalók:
40 dkg őrölt mandula
40 dkg porcukor
1 dl víz
kevés mandula aroma, színtelen.
a vízből és porcukorból szirupot kell főzni majd összekeverni a mandulával. Kb diónyi darab közepére szilvalekvárt vagy aszalt szilvát tenni, golyóvá formázni.
10 dkg étcsokit gőz felett megolvasztani egy kevéske ( 1 evőkanál) étolajjal. A golyókat fogtisztító pálcára szúrjuk és belemártjuk a csokiba majd kartonba vagy hungarocelbe szúrjuk míg megdermed rajta a csoki.
Kevéske fehér csokit olvasztunk és azzal díszítjük.
Ha megdermed akkor kapszlikba tesszük.
Kis családom lelkesen rájárt. Csak ették és ették volna :) Nem sok maradt ajándékba az biztos.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése