Itt most jó a víz, gondoltam, újra előveszem ezt a receptet és láss csodát bevált :)
Hozzávalók:
3,5 dl langyos víz
50 dkg liszt
15 dkg rétesliszt
2 teáskanál só
2 teáskanál cukor
2 evőkanál étolaj ( oliva olaj is lehet)
2 dkg friss élesztő
berakom a gépbe kelesztő programra, ha az kész kiveszem a tésztát, átgyúrom, formázom, újra kelesztem (kb 35-40 perc). Tetejét késsel bevágom, vízzel megkenem majd 240 fokra melegített sütőben, gőzben sütöm 10 percig, majd a hőfokot levéve 200 fokra még kb 25-30 percig.
Ha kész és kiveszem újra lekenem vízzel.
Van, hogy olajjal kikent formába teszem. Úgy nem kell bevágni a tetejét, de keleszteni ugyanúgy kell és sütni is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése