Egy igazi klasszikus amit mindenki ismer és mindenki másképp készíti. Van aki édesen, van aki sósan, van aki zöld fűszerekkel, van aki paprikába tölti a húsgombócokat.
Én most az édeskés verziót készítettem el, édesítővel persze :)
Szerintem jól sikerült és a gyermekeim szerint is akik inkább ott hagyták a bolognai tésztájukat és az Én húsgombócaimat ették boldogan :) Naná, hogy nem is maradt belőle.
Hozzávalók:
40 dkg darált sertéscomb
1 tojás
só
őrölt bors
szerecsendió
1 kis fej hagyma apróra vágva
2 gerezd fokhagyma lereszelve
1/2 csésze (2dl-es) barna rizs
hozzávalókat egy tálba tesszük, alaposan összegyúrjuk majd gombócokat formázunk belőle. Egy edénybe tesszük, vizet öntünk rá (én kb 7-8 decit öntöttem rá) és fedő alatt pároljuk/főzzük.
Egy másik edénybe 1 liter paradicsomlevet öntünk, kevés vizet adunk hozzá ( Én a már majdnem kész húsgombócokról öntöttem át vizet) édesítjük egy kevés folyékony édesítővel, sózzuk, vegetázzuk (a legjobb a házi) majd miután felforrt étkezési keményítővel besűrítjük. Ráöntjük a húsgombócokra és összerotyogtatjuk.
Ennyi és nem több, max 1 óra és ehető az Isteni finom, cukormentes! húsgombócok paradicsommártásban.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése