Évek óta kedvence a kis családomnak. Ősszel a finom, saját alma érésével sokszor kerül ez a finomság az asztalra. Egyszerű de nagyszerű süti.
Hozzávalók:
1 + 3/4 bögre liszt
3/4 teáskanál sütőpor
1/4 teáskanál só
1/4 teáskanál őrölt fahéj
3/4 bögre cukor
2 felvert tojás
1/2 bögre olaj
1 teáskanál vaníliaaroma
minimum 1/2 bögre durvára vágott dió
1 + 1/2 bögre apróra vágott alma
(Ez az alma és dió mennyiség sokszor sokkal több, a gyerekek nem mindig kérik itthon a gyümölcsöt, viszont így megeszik. Hát nem spórolom ki belőle :) Legutóbb annyi került bele, hogy a normál adagból hirtelen majd duplája lett, 23 db)
Egy
tálban összekeverjük a lisztet, sütőport, sót, fahájat, cukrot, diót.
Egy másik tálban a tojást, olajat, vaniliaaromát. Összeöntjük és
összeállítjuk az almát is hozzátesszük.. Ha nem elég lágy (mint a
piskóta tészta ) akkor kevés tejet kell hozzá önteni. Kivajazott formába
tesszük, készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése