Keresés ebben a blogban

2014. március 14., péntek

Marcipános csupa csoki torta

Párom és kollégái ünnepeltek a munkahelyükön, gondolták, ha már ünneplés akkor legyen torta is...
Majd felmerült, mi lenne ha Én csinálnám meg azt a tortát.
Boldogan vállaltam, de kellőképpen izgultam is. Inkább csak a család és barátok kívánságait teljesítettem eddig.
Megbeszéltük milyen legyen ízre és, hogy egy kép kerül rá de minden más rám lett bízva.
A torta 30 szeletes lett, tejszínes csokoládékrémmel és marcipánnal lett bevonva.


 
A piskóta 12 tojásból készült, de laponként sütöttem ki. 4-4-4 tojásos lapok készültek. Elkészítési módja itt. Így nem kellett a felvágással bajlódnom. A mérete 33x22 cm =30 szelet, na jó egy kicsit több is talán.
A töltelék egy könnyű tejszínes krém volt. Leírása itt. Most 80 dkg csoki került bele, ebből 30 dkg étcsokoládé.

A marcipánt a szokásos margarinkrémre tettem rá, ez amiatt kell, hogy ne izzadjon meg a marcipán. És!!! Az első alkalom volt, hogy négyzetes tortát szépen sikerült bevonni, a sarkainál is :)
Tudom, ez másoknak egyszerű és hipp-hopp megy de nekem beletelt pár tortába mire rájöttem a trükkre. A masszát jóval nagyobbra nyújtottam mint maga a torta, viszont ügyeltem arra, hogy ne legyen nagyon vékony, mikor rátettem a tortára akkor miközben simítottam rá a tortára nyújtottam is a masszát, így szépen rásimult a sarkokon is. Apró örömök :)
A díszítéshez szabad kezet kaptam. Első nekifutásra megcsináltam csíkosra, kétféle kék csíkok, keskenyebb, vastagabb.... Szörnyű lett, nem illet a képhez, a csapathoz.
Gondolkoztam aztán szétnéztem mit is hozhatok ki belőle. Ilyenkor jó kreatívnak lenni :) sikerült összehozni úgy, hogy elfogadhatónak találtam.
Csütörtök reggel még ráraktam a képet és kész is voltam.
Több mint 1 kg marcipán került rá.

Kihívás volt számomra, de örülök, hogy ha nem is tökéletesen sikerült de elégedettek voltak vele és pozitív visszajelzéseket kaptam róla.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése