Újabb lekvár és még mindig cseresznye :). Ha már van akkor hozzuk ki belőle a legtöbbet és a legjobbat.
Ezzel az étcsokoládés verzióval úgy érzem sikerült. Melegen és hidegen is nagyon finom, pont jó a csoki és a cseresznye íze együtt. Olyan lekvár ami felkerült a "minden éveben főzök ilyen lekvárt" listára.
Hozzávalók:
2 kiló cseresznye már kimagozva
40 dkg 75-85%-os étcsokoládé (szerintem fontos a jó minőségű, magas kakaóvaj tartalmú csokoládé, attól lesz különleges)
35-40 ml folyékony édesítőszer
2 csomag dzsemfix (szuper vagy extra)
A cseresznyét felteszem főni és lassú tűzön félpuhára főzöm, összeturmixolom és az édesítőszerrel és a dzsemfixel felforralom, beleteszem az étcsokoládét (nagyon hamar beleolvad) elkeverem benne majd alaposan megmosott és kiöblített üvegekbe töltöm.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése