Keresés ebben a blogban

2014. április 18., péntek

Házi ecetes torma xilittel

Én nagyon szeretem a tormát, de mióta másképp étkezem sajnos eltűnt az étrendemből. Ennek csupán az az oka, hogy a legtöbb bolti ecetes torma cukorral készül ami valamilyen oknál fogva nem az nagyon drága. Így valahogy kimaradt.

Eddig :)

Most nyakunkon a húsvét, imádom a sonkát sok-sok friss zöldséggel, kaláccsal, tormával. Mivel a kalácsot magamnak sütöm (majd leírom a receptet) a sonka házi, gondoltam az ecetes tormával is megpróbálkozom.
Egy üveggel lett, kb 200 ft az összköltsége és tuti sokáig elég. Amikor belekóstoltam egy pici késhegynyi falat igazi "agyig" hatolós erős, finom ízű volt.



Hozzávalók:

1 db torma
1,5 dl meleg víz
1 kk finom só
3 kk xilit
1 ek 20%-os ecet

A tormát megpucoljuk majd lereszeljük, lehetőleg a szabad levegőn és készüljünk fel zsebkendővel is, irritálja a szemet rendesen. Reszelés után letakarva félretesszük. A vízbe beletesszük a xilitet, sót és az ecetet majd összekeverjük, hogy teljesen feloldódjon a só és a xilit. Ráöntjük a reszelt tormára, összekeverjük, üvegbe töltjük, lezárjuk.A hűtőben pár hétig eláll. Ha túl erős akkor egy kevés almát lehet belereszelni vagy tejszínt esetleg majonézt hozzákeverni. Lágyul az íze/ erőssége.

Jó étvágyat hozzá!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése