Keresés ebben a blogban

2013. május 23., csütörtök

Bodza szörp

Imádom a májust.
Sorra érnek a gyümölcsök, virágoznak a bokrok és virágban pompáznak fák.
A bodza is most nyílik.
Szedtem is egy táskányi bodzavirágot, hogy szörp legyen belőle.

A recept egyszerű, szerintem már sokan ismerik és sokaknak van favoritjuk.
Nekünk ez vált be:

20 nagyobb tányér bodza
3,5 liter víz
1,5 kg cukor
2 citrom (olyat vegyünk amelyiknek a héját lehet fogyasztani, sok országban emberi fogyasztásra alkalmatlan viasszal kezelik!)
5 dkg borkő

Ezt a mennyiséget egy 6 literes edénybe tudjuk összerakni.
A vizet a cukorral és a borkővel összeforraljuk, a cukor teljesen olvadjon el. Ha kihűlt az alaposan megmosott bodzavirágot beletesszük, a citromot felkarikázzuk és szintén beletesszük. Lefedve 3 napig érleljük, majd leszűrjük és üvegekbe töltjük.
Ha nem gyors fogyasztás lesz, akkor kicsi tartósítót keverjünk bele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése