Keresés ebben a blogban

2013. december 22., vasárnap

Beigli teljes kiőrlésű tönkölybúza lisztből - édesítőszerrel

Ma elkészítettem a karácsonyi diétás beiglinket. A tészta az majdnem ugyan az lett mint a próbasütésnél annyi, hogy most nem kefirt raktam bele hanem natúr joghurtot.



A tölteléken egy kicsit változtattam.

Mákos-megylekváros

20 dkg darált mák
1,5 evőkanál folyékony édesítőszer
fél narancs leve
2 citrom leve egy reszelt héja (csak ha fogyasztásra alkalmas és alaposan meg van mosva)
1,2 dl tej
diétás meggylekvár

A tejet mikróban megmelegítjük és hozzáadjuk a darált mákhoz. Mehet bele az édesítő és a citruslevek és a citrom héja. Összekeverjük majd félretesszük kicsit kihűlni.
A tésztát én most 4 felé osztottam, egyik adagot kinyújtottam téglalap alakúra (ne legyen nagyon vékony, olyan fél centi), megkentem diétás meggylekvárral (én házit használtam de a bolti is kiváló) majd rátettem a máktöltelék felét. A két oldalsó szélét visszahajtom, lelapítom ( így talán nem folyik ki a töltelék) majd a tésztát feltekerem. Sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem. Még egy adag tésztát szintén így elkészítek. Tojással megkenem.

Diós-almás

20 dkg darált dió
2 db közepes alma reszelve
1 citrom leve és a héja
1,5 evőkanál édesítőszer
1,2 dl tej

A tejet mikróban megmelegítem ráöntöm a darált dióra, belereszelem az almát, hozzáadom az édesítőszert és a citrom levét majd a héját. Összekeverjük és hagyjuk hűlni.
Egy adag tésztát kinyújtunk téglalap alakúra majd rátesszük a töltelék felét. Elegyengetjük, a két oldalsó szélét visszahajtjuk és lelapítjuk majd feltekerjük. Az utolsó adag tésztát is nyújtjuk és töltjük majd a tepsibe kerül az is. Megkenjük tojással, én a tetejére raktam fél szem diót, hogy könnyebb legyen megkülönböztetni.
Előmelegített sütőben (180 fok) 40-45 percig sütjük. Mielőtt betesszük a sütőbe szúrjuk meg több helyen a tetejét hústűvel vagy villával, hogy a gőz távozni tudjon.

Jó étvágyat hozzá!

1 megjegyzés:

  1. Making Money - Work/Tennis: The Ultimate Guide
    The way you would expect from หาเงินออนไลน์ betting on the tennis matches gri-go.com of jancasino tennis is to bet on https://tricktactoe.com/ the player you like most. But you also need a different

    VálaszTörlés